Genel

2023 YILI MART AYINDA GERÇEKLEŞECEK OLAN PSİKOLOJİ VE PSİKİYATRİ KONGRELERİ

Kongreler bilim dünyasındaki güncel gelişmelere ev sahipliği yapmakla birlikte meslektaşlar arasındaki bilgi paylaşımına da olanak sağlamaktadır. Ayrıca alanda uzmanlaşmış önemli isimler ile mesleğe yeni adım atmış kişilerin de biraraya gelmektedir.

Psikoloji dünyasına yön veren en önemli gelişmelerden biri kongrelerdir. 2023 yılında gerçekleştirilmesi planlanan kongrelerin bir çoğu 2022 yılı sonunda açıklanmış ve programlar hakkında detaylı bilgi paylaşımı yapılmıştır. Ancak ülkemizde yaşanan deprem nedeniyle bir kısmı ertelenmiştir.

2023 yılı mart ayında gerçekleştirilmesi planlanan psikoloji ve psikiyatri kongrelerinin sıralı listesine göz atmadan önce tarihlerde değişiklik ve iptal durumlarının söz konusu olabileceğini hatırlatmak isterim.

MART AYI PSİKOLOJİ VE PSİKİYATRİ KONGRELERİ LİSTESİ

5. ULUSLARARASI POZİTİF PSİKOLOJİ KONGRESİ

Tarih: 10-12 Mart 2023

Yer: Üsküdar Üniversitesi

Şehir: İstanbul

Ana Tema: İyilik Bilimi

Kongre Dili: Türkçe ve İngilizce

Üsküdar Üniversitesi tarafından 2016, 2017, 2019 ve 2020 yıllarında düzenlenen Pozitif Psikoloji Kongresi, “İyilik Bilimi” temasıyla 10-12 Mart 2023 tarihlerinde düzenlenecek. Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ ın “Travma Sonrası Büyüme” başlıklı sunumunun yanı sıra pek çok değerli uzman çeşitli konularda sunumlar yapacak. Onur konuğu olarak ise çoklu zeka kuramını ortaya atan bilim insanı Prof. Dr. Howard Gardner yer alacak.

Yurtiçinden katılım sağlayacak kişiler için fiyat skalası 250 TL ile 500 TL arasında belirlenmiştir. Fiyat grupları lisans öğrencisi, anlaşmalı dernek üyesi, akademisyenler olmak üzere oluşturulmuştur. Yurtdışında katılım sağlayacak kişiler için ise euro üzerinden fiyatlandırma yapılmıştır.

Ayrıntılı bilgi için kongrenin resmi internet sitesine göz atabilirsiniz.

ÇATED 1. ULUSAL ÇİFT VE AİLE TERAPİSİ KONGRESİ

Tarih: 10-12 Mart 2023

Yer: Online

Ana Tema: Karşılanmamış İhtiyaçların Çözümünde Çift ve Aile Terapisi

Kongre Dili: Türkçe ve İngilizce

Çift ve Aile Terapisi Derneği (ÇATED), ülkemizde ilk kez düzenlenecek olan çift ve aile terapisi kongresinin organizasyonunu üstlenmiştir. Zaman ve mekan tasarrufu sağlamak amacıyla Türkiye ve dünya üzerinden katılım imkanı sağlaması nedeniyle kongrenin çevrimiçi olarak düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. Toplamda 3 gün sürecek olan kongrenin ilk gününde preworkshop yapılacak olup 11 ve 12 Mart tarihlerinde kongrenin sunumları başlayacak. Sunumları 60 gün süreyle tekrar izleme imkanı da sunulacak.

Fiyatlandırma öğrenci, üye, üye olmayan, kamu kurumu/STK olmak üzere gruplandırılmış olup 750 TL-1750 TL arasında değişmektedir.

Ayrıntılı bilgi için kongrenin resmi internet sitesine göz atabilirsiniz.

İNTERAKTİF PSİKİYATRİ EĞİTİM KONGRESİ – İPEK 2023

Tarih: 16-19 Mart 2023

Yer: Akra Barut Otel

Şehir: Antalya

Kongre Dili: Türkçe

Psikofarmakolojik ve psikodinamik alanlardaki güncel gelişmelerin ele alınacağı kongre, 16-19 Mart 2023 tarihleri arasında Antalya Akra Barut Otel’ de yüz yüz olarak düzenlenecektir.

Fiyatlandırma günlük katılım ve kişi sayısı bazlı oda ücretleri üzerinden değişkenlik göstermekte olup genel olarak 1000 TL-12.500 TL arasında olacaktır.

Ayrıntılı bilgi için kongrenin resmi internet sitesine göz atabilirsiniz.

6. TÜRKİYE PSİKOTERAPİ ZİRVESİ

Tarih: 18-19 Mart 2023

Yer: Online

Ana Tema: Travma ile Çalışmak

Kongre Dili: Türkçe ve İngilizce

2018 yılından bu yana düzenlenen Psikoterapi Zirvesi, 2023 yılında da iki günlük dopdolu bir programla katılımcılarını ağırlayacak. Çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek olan zirve, ülkemizin değerli hocalarından Hakan TÜRKÇAPAR, Kemal SAYAR, Emre KONUK ve Mehmet TEBER gibi isimlerin yanı sıra yurtdışından bağlantı sağlanacak değerli pek çok uzmana ev sahipliği yapacak. Travma teması özelinde yürütülecek çalışmalarda, günümüzün önemli çalışma alanlarından olan EMDR, Theraplay ve oyun terapisi gibi alanlarda da bilgi akışı sağlanacak.

Ayrıntılı bilgi için kongrenin resmi internet sitesine göz atabilirsiniz.

6. TÜRKİYE PSİKOTERAPİ ZİRVESİ ÜCRETSİZDİR.

Herkese iyi çalışmalar dilerim.

Psiket..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Yazılar