Herkese merhaba, bugün travma sonrası sağaltım etkinlikleri kapsamında çocuklarla yapılan drama etkinliklerine göz atacağız. Etkinliklerin amacı, çocukların duygu ve düşüncelerini anlamak ve ifade etmelerine olanak sağlamaktır.

DADA TEKS

Çocuklardan birinin dilimizi bilmeyen bir yabancıyı oynaması istenir. Bu şekilde hareketler yaparak kendisini anlatmaya çalışır. Bir başka çocuk ise onu tercüme etmeye çalışır. Böylece empati kurma üzerine keyifli bir çalışma yapılmış olur.

ELDEN ELE RESİM

Her çocuk önündeki kağıda şapka çizer. Sonra kağıtlar değiştirilir ve yüz çizerler. Ardında tekrar kağıtlar değiştirilerek bu sefer yüz hatları çizilir. Çalışma, eğitmenin yönlendirmesiyle bu şekilde devam eder.

SESLENDİRME

İki çocuk sahneye çıkar. Sahne dışında olan bir diğer çocuk ise seslendirme yaparak sahnedekileri yönlendirir. Örneğin; 20 yıl sonra bir kafede oturuyorsunuz gibi.

DUYGU SÖZLÜĞÜ

İkiye katlanmış A4 kağıdının bir yüzüne olumlu diğer yüzüne ise olumsuz bir duygunun resmi çizilir. Örneğin; korku-cesaret, sevinç-üzüntü gibi. Çizilen duygular üzerine konuşulur. Sence hangi alanlarda bu duyguları hissedersin?

KAYNAK

Bu gönderi, atesakinpdr/grup-rehberlik—-drama-etkinkleri adlı internet sitesinde yer alan Grup Rehberlik – Drama Etkinlikleri isimli çalışmadan alıntıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Yazılar